Leissner & Van der Molen start automatische factuurcontrole voor ZLM

Persbericht

Leissner & Van der Molen start automatische factuurcontrole voor ZLM

De Zeeuws/Brabantse verzekeraar ZLM is een samenwerking gestart met Leissner & van der Molen voor de automatische controle op schadefacturen en declaraties. Een nieuw ontwikkelde online tool screent deze documenten op kenmerken van veelvoorkomende fouten en fraude.

Fouten en fraude tegengaan

ZLM raakte afgelopen najaar met Leissner & van der Molen in gesprek over hun schadebehandelingsproces. Leissner & van der Molen helpt organisaties om hun kwetsbare financiële processen te verbeteren. Ilonka Traas, Coördinator Fraudebeheersing van ZLM: “We weten dat een deel van de ontvangen facturen en declaraties fouten bevatten, en ook dat er soms mee wordt gefraudeerd. Het probleem is dat je dit meestal niet in een oogopslag ziet. En met honderden claims per maand, is het onmogelijk alles handmatig te controleren. Het opsporen van deze fouten bespaart niet alleen onterechte uitkeringen, maar belangrijker nog; we ontmoedigen daarmee de pogingen van verzekeringsfraude en beschermen zo onze verzekerden die wel te goeder trouw zijn. Dat is het solidariteitsbeginsel van verzekeren. En wij vinden dat we dit ook moeten beschermen.”

Automatische controles via DOCSS

Leissner & van der Molen ontwikkelde daarop DOCSS (Document Screening Solutions), een online tool die automatisch financiële documenten controleert. Roeland van der Molen: “We hebben een groot aantal controles ingebouwd voor facturen, declaraties en offertes. Uiteraard voor de meest voorkomende fouten, zoals het ontbreken van een KvK nummer, of een naam/ IBAN controle. Ook met BTW berekeningen zien we vaak afwijkingen, al dan niet opzettelijk. Daarnaast ontwikkelden we ook checks op lastiger te ontdekken afwijkingen, zoals de visuele kenmerken van de huisstijl van grote bedrijven. De werking is heel simpel en gebruiksvriendelijk. Documenten worden geüpload en binnen enkele minuten ontvangt de gebruiker een rapport in zijn mailbox. Bij uitval door valse kenmerken kan de gebruiker vervolgens zelf bepalen welke actie hij onderneemt.”

Groot financieel lek

Jaarlijks verliezen bedrijven in Nederland miljoenen euro’s door onbedoelde én opzettelijke fouten in facturen en declaraties. Juri Leissner: “Het kan echt een financieel lek zijn voor organisaties. Hoe groot exact is eigenlijk niet te zeggen, want veel fouten blijven onontdekt. We zijn ervan overtuigd dat DOCSS een grote stap voorwaarts is in het oplossen van dit probleem. Omdat het 100% van alle inkomende facturen controleert op 95% van de gemaakte fouten. Het is een enorme toevoeging op onze dienstverlening om kwetsbare financiële processen van organisaties te verbeteren.”

Leissner & van der Molen helpt organisaties om hun kwetsbare financiële processen te verbeteren. Dit doen zij door fouten en fraude inzichtelijk te maken, te voorkomen én op te lossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.