Hoe populair zijn zuinige auto’s?

Hoe populair zijn de nieuwste personenauto’s in Nederland? Kennelijk hangt dit ook af van het zuinigheidslabel.

In Power BI heb ik hiervan een ‘time lapse’ gemaakt zodat je direct ziet hoe de verhoudingen per jaar liggen tussen de verschillende zuinigheidslabels.

Je kunt goed zien dat het aandeel A-label (heel) groot wordt en in 2016 weer ‘leegloopt’. Dat is niet zo gek: want in 2016 werden A-label-auto’s (fiscaal) financieel een stuk minder aantrekkelijk.

Voor de liefhebber heb ik de cilinderinhoud (cm3) op de x-as toegevoegd. Bijna 9 miljoen kentekens aan open RDW-data vormen de basis van deze visualisatie.

Wat valt jullie op?

Wil je dit zelf kunnen maken en meer? Schrijf je dan in bij onze BI-Basics training. Stuur mij hiervoor een bericht of schrijf een comment.

Roeland van der Molen

Roeland van der Molen is managing consultant bij Leissner & Van der Molen. Als jurist en dataspecialist heeft hij zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een allround number cruncher. Hij helpt klanten om meer grip te krijgen op hun fraudecijfers en van daaruit een effectieve strategie op te bouwen. ”Innoveren doe je vanuit de basis”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.