Innoveren vanuit de basis

Hoe haal je meer rendement met slimmere fraudebestrijding? Hou het simpel en innoveer vanuit de basis! Leissner & Van der Molen ziet dat veel dienstverleners worstelen om dit in de praktijk te brengen. Dat is zonde want slimmer innoveren is goud waard. Maak daarom een plan en werk in kleine stappen toe naar een nog betere beheersing van jouw kosten en schadelast.

Innoveren…

Binnen fraudebestrijding zijn veel innovatieve technieken trending. Denk hierbij aan machine learning, big data, nudging of blockchain. Allemaal vinden we dat we er iets mee moeten. Maar waar moet je beginnen? Dat is vaak lastig om te bepalen. Want hoe weet je welke technieken voor jouw organisatie geschikt zijn? Wat mag het allemaal kosten? En wat gaat al die nieuwigheid uiteindelijk opleveren?

…Vanuit de basis

Een eenduidig antwoord is er niet. Het hangt namelijk af van de invulling van de randvoorwaarden. Dat zijn niet alleen harde voorwaarden zoals budget, capaciteit, kennis en datakwaliteit, maar ook zachte voorwaarden zoals fraudebewustzijn, eigenaarschap en draagkracht binnen de hele organisatie. Kortom: het hangt af van de basis.

Maar dan slimmer

Zet dan ook die basis centraal als je met nieuwe technieken aan de slag wil gaan. Vaak blijkt dat de meest rendabele oplossingen vooral simpel zijn. Zo kan iedere organisatie stap voor stap slimmer innoveren. Laat je inspireren door de volgende twee voorbeelden:

  1. Funneling: moeite om inzicht te krijgen in alle fraudeactiviteit binnen jouw diensten, producten, declaratie- of claimsprocessen? Denk dan eens aan funneling. Dat is een data- en business intelligence techniek die een uitstekend fundament legt voor een goede anti-fraudestrategie, zinvolle KPI’s en rapportages met impact.
  2. Nudging: krapte in jouw onderzoekscapaciteit? Dan is nudging een goede optie. Dat is de toepassing van gedragsbeïnvloeding om klanten eerlijker te laten zijn bij aanvragen, declaraties en claims. Voorkomen is beter dan genezen.

Maak een plan; begin met een Quick Scan

Wil jij weten welke innovaties een goede keuze zijn voor jouw organisatie? Bepaal dan jouw mogelijkheden en maak van daaruit een stappenplan dat daarbij past.

Leissner & Van der Molen heeft hiervoor de Quick Scan ontwikkeld:

  • We onderzoeken binnen enkele weken in-house de belangrijkste randvoorwaarden van fraudebestrijding;
  • Daarna ontvang je een bondig adviesrapport waaruit in één oogopslag duidelijk is waar de beste (en slimmere) mogelijkheden liggen en welke dat zijn.

Waarom Leissner & Van der Molen?

De Quick Scan voor fraudebestrijding is uniek in de markt: maatwerk, betaalbaar en een ideale kapstok om slimmere innovaties te plannen en uit te voeren. Leissner & Van der Molen biedt daarnaast de mogelijkheid om jou te ondersteunen bij de planning, voorbereiding en implementatie.

We leunen op ruim 20 jaar projectmatige én operationele ervaring binnen de financiële dienstverlening. Onze praktijkervaring, achtergrond en specialistisch netwerk zorgen ervoor dat we bekend zijn met veel innovatieve technieken.

Wees welkom

Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag om te innoveren vanuit de basis.

Roeland van der Molen

Roeland van der Molen is managing consultant bij Leissner & Van der Molen. Als jurist en dataspecialist heeft hij zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een allround number cruncher. Hij helpt klanten om meer grip te krijgen op hun fraudecijfers en van daaruit een effectieve strategie op te bouwen. ”Innoveren doe je vanuit de basis”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.